Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slani mafini»Mafini sa krem sirom

Mafini sa krem sirom

Radomira MihailovaRadomira Mihailova
Šegrt
3913267
Mafini sa krem sirom
Fotografije: Radomira Mihailova
2 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Osećate li miris ovih ukusnih mafina sa krem sirom?"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 470 g
  • ulje - 100 ml
  • kvasac - 1 kesica suvog kvasca (7g)
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • sveže mleko - 200 ml
  • jaja - 1 kom.
  • za nadev
  • krem sir - 1 pakovanje
  • za premazivanje
  • jaja - 1 kom.
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosejati u velikoj posudi. Odvojiti jedan deo, i u njega dodati kvasac, šećer i malo zagrejano mleko, da bi se aktivirao kvasac. Kada kvasac naraste, dodati ga u preostalo brašno i dodati ostale sastojke za testo.

Umesiti testo i podeliti ga na 12 loptica približno iste veličine. Pripremiti kalupe za mafine (preporučujem silikonske, ja sam njih koristila), pa ih nauljiti-

Krem sir podeliti nožem na 12 delova i ostaviti sa strane.

Potrebni su Vam i oklagija i nož, od onih okruglih kao za picu - ukoliko je sa prevojima će biti originalnije od mojih, ja sam imala običan nož.

Svaku lopticu razviti oklagijom u elipsu ili pravougaonik, u jedan od užih krajeva staviti parče krem sira, a drugi kraj naseći na trakice. Posle uviti u rolat u smeru od punjenja prema trakama, i uviti u obliku puža.

Staviti ga u kalup za mafin. Ponoviti postupak sa svim mafinima. Kada je gotovo, svaki mafin namazati jajetom i posuti susamom. Peći na 180 stepeni do zlatne boje.

Možete poslužiti goste njiima, servirati ih za doručak, ili bilo da imate neku posebnu priliku ili ne :) Mnogo su ukusni

Ja sam u pripremi mojih mafina zaboravila susam, ali ništa... sledećeg puta :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: