Krofne punjene kremom

AnonymousAnonymous
Početnik
109
3
1
24/12/2019
"Ukusne, slatke, tope se u ustima "
Priprema70 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano116
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • žumance - 3 kom.
  • prašak za pecivo - 10 g
  • gustin - 1 kašika
  • brašno - 260 g
  • šećer - 2 kašike
  • ekstrakt vanile - 1 kašičica
  • maslac - 2 kašike
  • mleko - 3 dl
  • smeđi šećer - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

U dublju posudu sipati brašno, dodati šećer, otopljeni maslac, 1 žumance, prstohvat soli, prašak za pecivo i 200 ml mleka pa umesiti (najbolje rukama) testo i ostaviti da odstoji 30 minuta.

Na pobrašnjenoj površini razvući testo na oko 1 cm debljine i okruglim kalupom vaditi krofne.

Ostaviti da odstoji još 30 min.

Krem:

U dublju posudu sipati 2 žumanceta, dodati smeđi šećer, gustin i sjediniti. Dodati 100 ml toplog mleka i mešati. Preručiti u šerpu i kuvati na tihoj vatri dok se ne zgusne. Umešati na kraju ekstrakt vanile.

Krofne pržiti na vrelom ulju i složiti na papirnati ubrus da se ocedi ulje.

Svaku krofnu preseći preko pola i puniti kremom.

Posuti šećerom u prahu.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar