Način pripreme
Brašno prosejati u velikoj posudi. Odvojiti jedan deo, i u njega dodati kvasac, šećer i malo zagrejano mleko, da bi se aktivirao kvasac. Kada kvasac naraste, dodati ga u preostalo brašno i dodati ostale sastojke za testo.
Umesiti testo i podeliti ga na 12 loptica približno iste veličine. Pripremiti kalupe za mafine (preporučujem silikonske, ja sam njih koristila), pa ih nauljiti-
Krem sir podeliti nožem na 12 delova i ostaviti sa strane.
Potrebni su Vam i oklagija i nož, od onih okruglih kao za picu - ukoliko je sa prevojima će biti originalnije od mojih, ja sam imala običan nož.
Svaku lopticu razviti oklagijom u elipsu ili pravougaonik, u jedan od užih krajeva staviti parče krem sira, a drugi kraj naseći na trakice. Posle uviti u rolat u smeru od punjenja prema trakama, i uviti u obliku puža.
Staviti ga u kalup za mafin. Ponoviti postupak sa svim mafinima. Kada je gotovo, svaki mafin namazati jajetom i posuti susamom. Peći na 180 stepeni do zlatne boje.
Možete poslužiti goste njiima, servirati ih za doručak, ili bilo da imate neku posebnu priliku ili ne :) Mnogo su ukusni
Ja sam u pripremi mojih mafina zaboravila susam, ali ništa... sledećeg puta :)