Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Grisine»Hrskave šargarepe i tikvice sa parmezanom iz rerne

Hrskave šargarepe i tikvice sa parmezanom iz rerne

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
18730673
Hrskave šargarepe i tikvice sa parmezanom iz rerne
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Aromatičan i veoma ukusan predlog za žurku sa prijateljma, koje ste pozvali na po pivo"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 šolja
  • prezle - 1 šolja
  • parmezan - 1/2 šolje, izrendan
  • tikvice - 2 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • jaja - 3 komada
  • origano - 1 kašičica, suv
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se operu i iseku na tanke kriške ili štapiće. Pospu se solju i stave preko nekoliko listova ubrusa.

Odozgo se takođe prekrije sa nekoliko listova ubrusa i ostavlja na 20 minuta, da bi mogla da se ocedi. Šargarepa se takođe iseče na štapiće. U plitki tanjir se pomešaju prezle, parmezan i origano. Začini se solju i biberom po ukusu.

U drugi plitki tanjir se sipa brašno, začinjeno solju i biberom. U treći umutimo jaja. Rerna se uključi da se ugreje na 200 stepeni. Veliki pleh pokrivamo papirom za pečenje.

Uvaljamo tikvice u brašno, potapamo u jaja i nakog toga u prezle. Rasporede se u pleh i peku oko 30 minuta dok ne dobiju zlatnu boju i hrskavu koricu.

Serviraju se sa mlečnim sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: