Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Ćufte»Pečene ćuftice od leblebija, aromatičnog mlevenog mesa i peršuna

Pečene ćuftice od leblebija, aromatičnog mlevenog mesa i peršuna

Paulina StoyanovaPaulina Stoyanova
Pomoćnik kuvara
1032161630
Pečene ćuftice od leblebija, aromatičnog mlevenog mesa i peršuna
Fotografije: Paulina Stoyanova
1 / 4
26/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Omiljene ćuftice, na nešto drugačiji način. Probajte, pa nam recite da li vam se sviđaju"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 2 šolje
  • mleveno meso - 250 g
  • peršun - 1 vezica
  • luk - pola srednje glavice
  • jaja - 1 komad
  • soda - 1 kašičica
  • prezle - pola šolje + za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

Natopimo leblebije u hladnoj vodi na 8-10 sati ili prethodne večeri. Bacimo vodu u kojoj su se natapale, nalijemo novu i kuvamo dok ne bude gotovo, dok ne omekšaju zrna. Nakon što su se skuvale, procedimo ih.

Izgnječimo leblebije pomoću pasatora za krompir, ako vam je lakše može i blenderom. Oljuštimo luk i narendamo ga, ako uspete da ga isečete na veoma sitno, nije neophodno da ga rendate.

Operemo i isečemo na sitno peršun, dodamo ga u leblebije, zajedno s lukom, mlevenim mesom, jajetom, prezlama i sodom. Promešamo dobro i ostavimo smesu 20 minuta.

Ćuftice pravimo pomoću ruku namazanih uljem. Nakon što smo ih napravili, sve ćuftice uvaljamo u prezle, poređamo ih u posudu za pečenje na papiru za pečenje.

Pečemo ih na 200 stpeni oko 30 minuta, dok je dobro da se okrenu u nekom trenutku, kad su gotovi blago će se zarumeneti.

Možete ih servirati s mlečnim sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: