Način pripreme
Kukuruz i grašak se pasiraju dok se ne dobije ujednačena smesa. U duboku posudu se sipa hladnjikava voda. U nju se doda kvasac, šećer i voda. Meša se, da se rastvori kvasac.
Nakon toga u smesu se dodaju i pasirani kukuruz i grašak. Dodaje se takođe i maslinovo ulje.
Nakon toga čubar i origano. Posle se postepeno dodaju i dve vrste brašna. Zamesi se meko testo.
Gotovo testo se ostavi zavijeno na toplom oko 30 minuta. Nakon što naraste od testa se oblikuje hleb i stavi u posudu za pečenje, koja je postavljena papirom za pečenje. Oštrim nožem se pravi nekoliko razreza na oblikovanom hlebu.
Gotov hleb od povrća se ostavi da naraste drugi put oko 20-30 minuta. Zatim se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.
Nakon što je hleb od povrća gotov izvadi se iz rerne i pospe se blago vodom. Uvije se krpom i ostavi oko desetak minuta.