Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Pita sa bubrezima (omiljeno englesko jelo Herkula Poaroa)

Pita sa bubrezima (omiljeno englesko jelo Herkula Poaroa)

Tatyyana BalovaTatyyana Balova
Početnik
4714
Pita sa bubrezima (omiljeno englesko jelo Herkula Poaroa)
Fotografije: Svetlana Stoyanova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
3
"Ovde se krije tajna malih sivih ćelija detektiva Poaroa"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g ( 100 g za nadev, 200 g za testo)
  • maslac - 100 g, kravlji
  • jaja - 2 komada
  • pavlaka - 2 kašike
  • bubrezi - 1 komad teleći
  • pileća srca - 300 g
  • luk - 2 glavice
  • so - po želji
  • biber - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Poželjno je da prvo iznutrice prenoće u vodi. Operite ih, uklonite skramu i sitno iseckajte.

U deo maslaca propržite sitno iseckan luk, zatim iseckane iznutrice i dinstajte, dok ne omekšaju. Posolite i dodajte 100 g brašna.

Testo zamesite na sledeći način. Pomešajte otopljeni maslac, brašno, so i pavlaku. Dodajte jaja i zamesite elastično testo. Stavite ga u frižider.

Kada se ohladi, razvijte ga na tanku koru i rasporedite nadev. Posolite, posipajte biber i ostale začine.

Krajeve prstima pritisnite, posipajte preko susam, kim ili sveži peršun.

Možete premazati i umućenim žumancetom. Pecite u dobro zagrejanoj rerni 30 - 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: