Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pečena Svinjetina»Svinjetina sa slatkim krompirom i pečurkama

Svinjetina sa slatkim krompirom i pečurkama

Teodora MeshterovaTeodora Meshterova
Guru
160511k45
Svinjetina sa slatkim krompirom i pečurkama
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 9
03/05/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Veoma ukusno jelo sa svinjetinom, prste da poližete. Neka vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • slatki krompir - 1 kg
  • kačkavalj - 150 g
  • svinjsko meso - 800 g
  • pivo - 1 limenka /250 ml/
  • luk - 2 glavice
  • so - po ukusu
  • biber - 1 kašičica
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • soja sos - po ukusu
  • ulje - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite pleh iz rerne ili drugi koji imate. Namažite sa malo ulja. U principu pečurke se peru tekucom, hladnom vodom, ali u poslednje vreme ja ih ljuštim.

Krompir za pečenje oljuštimo. Luk oljuštimo. Pečurke sečemo na kriške, krompir na kockice, a luk na polumesece.

Sve stavljamo u pleh, dodajemo začine. Meso isečemo na sitne kockice i stavljamo u pleh. Sve dobro promešamo.

Dodajemo pivo, kao i 1 šolju ode, nakon toga pleh pokrivamo folijom i staljamo u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni.

Privih 20 minuta jelo sa svinjetinom i krompirom pečemo ispod folije, nakon toga skidamo foliju i jelo pečemo dok ne bude gotovo, 10 minuta pre vađenja posipamo prethodno izrendanim kačkavaljem. Pečemo dok se kačkavalj ne rastopi.

Veoma ukusno jelo sa svinjetinom, prste da poližete. Neka vam je slatko!

Svinjetina sa slatkim krompirom i pečurkama je veoma ukusna!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: