Način pripreme
Keks samleti u blenderu ili nadrobiti sitno, nakon čega dodati rastopljen maslac, sok i rendane kore pomorandže i tečnu čokoladu, i sve dobro promešati.
U odgovarajući kalup za toru na dnu sipatu smesu sa keskom i ravnomerno pritiskati, dok se ne dobije ravna kora. Preko nje ređati čokoladne bombone naseckane ne komadiće (nema određene količine, 5-6 komada je dovoljno, po želji staviti više).
Staviti u frižider, pa nastaviti sa pripremom ostalih slojeva. Kiselu pavlaku umutiti sa puterom od kikirikija, dok smesa ne postane glatka. Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice (staviti ga u 30 ml vode da nadođe, nakon čega ga rastopiti na pari ili u mikrotalasnoj nekoliko sekundi).
Tečni želatin dodati u krem od kikirikija i ponovo sve dobro promešati. Iz frižidera izvaditi kalup za tortu sa korom od keksa i bombonama, pa preliti odozgo smesom od kikirikija, pavlake i želatina. Poravnati i ponovo vratiti u frižider, dok se priprema čokoladni sloj.
Na pari rastopiti obe vrste čokolade i sjediniti ih sa pavlakom. Preliti odozgo tortu i vratiti u frižider da se stegne. Sledećeg jutra ili nekoliko časova kasnije, pre serviranja, tortu možete ukrasiti po izboru ostalim bombonama iz kutije.