Torta Primorje

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
170
1
180
Torta Primorje
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 6
16/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno40 min.
Porcije12
"Torta koja će vas naterati da čujete talase"

Potrebni sastojci

  • keks - 1 pakovanje keksa sa kakaom
  • maslac - 70 g
  • pomorandža - 1 kom. kora i sok
  • tečna čokolada - 3 kašike
  • za krem
  • kisela pavlaka - 400 g
  • puter od kikirikija - 400 g
  • želatin - 10 g
  • bombone - 250 g čokoladnih
  • za čokoladni sloj
  • čokolada - 100 g crne
  • čokolada - 150 g mlečne
  • pavlaka - 100 ml tečne
* merne jedinice

Način pripreme

Keks samleti u blenderu ili nadrobiti sitno, nakon čega dodati rastopljen maslac, sok i rendane kore pomorandže i tečnu čokoladu, i sve dobro promešati.

U odgovarajući kalup za toru na dnu sipatu smesu sa keskom i ravnomerno pritiskati, dok se ne dobije ravna kora. Preko nje ređati čokoladne bombone naseckane ne komadiće (nema određene količine, 5-6 komada je dovoljno, po želji staviti više).

Staviti u frižider, pa nastaviti sa pripremom ostalih slojeva. Kiselu pavlaku umutiti sa puterom od kikirikija, dok smesa ne postane glatka. Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice (staviti ga u 30 ml vode da nadođe, nakon čega ga rastopiti na pari ili u mikrotalasnoj nekoliko sekundi).

Tečni želatin dodati u krem od kikirikija i ponovo sve dobro promešati. Iz frižidera izvaditi kalup za tortu sa korom od keksa i bombonama, pa preliti odozgo smesom od kikirikija, pavlake i želatina. Poravnati i ponovo vratiti u frižider, dok se priprema čokoladni sloj.

Na pari rastopiti obe vrste čokolade i sjediniti ih sa pavlakom. Preliti odozgo tortu i vratiti u frižider da se stegne. Sledećeg jutra ili nekoliko časova kasnije, pre serviranja, tortu možete ukrasiti po izboru ostalim bombonama iz kutije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: