Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Ćevap»Sultan kebap s Odrinskim korama

Sultan kebap s Odrinskim korama

Sultan kebap s Odrinskim korama
Fotografije: Veselina Konstantinova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Sultan je možda imao sto tašti, ali je jeo tako ukusan kebap, da je vredelo žrtvovati se"

Potrebni sastojci

  • odrinske kore - 4 komada
  • pileće grudi - 200 g
  • pileći kotleti - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • patlidžan - 1 komad, srednji
  • grašak - 200 g, zamrznut
  • aleva paprika
  • majčina dušica
  • paradajz koncentrat - 1 kašika
  • so
  • maslac - 2 kašike
  • za bešamel sos
  • brašno - 1 i po kašika
  • sveže mleko - 1 i po šolja
  • maslac - 2 kašike
  • so
  • za posipanje
  • sir čedar
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite i propržite patlidžan u maslacu dok ne dobije zlatastu boju. Izvadite ga iz tiganja.

Stavite pileće meso u tiganj, iseckano na kockice. Propržite. Dodajte sitno iseckan luk, grašak i začinite začinima.

Dodajte koncentrat od paradajza. Promešajte. Vratite patlidžan u ostale namirnice i sklonite tiganj s vatre. Ohaldite.

Zagrejte maslac u posudi na ringli. Dodajte brašno i mešajte energično drvenom varjačom.

Dodajte sveže mleko u tankom mlazu uz neprekidno mešanje, dok se ne dobije gladak sos. Začinite solju.

Isecite odrinske kore po sredini. Stavite parče kore u duboku široku čašu, ostavljajući krajeve da vise. Stavite pileći nadev. Zatvorite krajeve i formirajte loptu.

Stavite loptu s glatkom površinom na gore u podmazanu posudu za pečenje. Uradite tako i sa ostalim sastojcima dok se ne istroše.

Namažite obilno bešamel sosom. Ispecite u zagrejanoj rerni dok ne postane zlatasto. Pre nego što bude gotovo pospite narendanim čedrom i dopecite oko minut. Garnirajte s peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: