Bogata zelena salata s mandarinama i plavim sirom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74073
26/05/2017
"Bogata salata s ukusom leta, uzbudljive avanture i dobrog raspoloženja "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano195
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ajsberg salata - 1 glavica
  • mladi luk - pola vezice ili manja glavica crnog luka
  • paradajz - 2 komada, srednji
  • krastavac - pola komada, veliki
  • masline - 5 - 6 komada, slanija sorta
  • mandarina - 1 komad (klementina)
  • ulje - 2 kašike, suncokretovo
  • so - 1 prstohvat
  • plavi sir - 30 g
  • suncokretovo seme - 1 šaka
* merne jedinice

Način pripreme

Pre nego što započnete pripremu, obavezno natopite ajsberg salatu u hladnoj vodi bar deset minuta i nakon toga ocedite listove. Za to vreme isecite luk, ne na mnogo sitno, paradajz na veće kocke, krastavac na krupno, nakon što ste ga prethodno oljuštili.

Oceđenu salatu iskidajte i pomešajte s ostatkom povrća. Oljuštite mandarinu, razdvojte parčiće i dodajte ih u posudu sa povrćem.

Začinite solju i uljem, dok dobro mešate. Na kraju pospite namrvljenim plavim sirom i semenkama suncokreta. Ukrasite maslinama i konzumirajte s umerenom količinom ohlađene domaće rakije.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar