bonapeti.rs»Recepti»Alkohol»Liker»Liker od badema

Liker od badema

Liker od badema
29/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema60 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno95 min.
Porcije1
"Fenomenalan liker, sa kojim je uvek moderno da kažemo živeli"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Bademi se popare vrelom vodom, i ostavljaju na 5 minuta i skida im se kožica, svaki badem se pritiska između palca i kažiprsta.

Bademi se stavljaju u pleh i peku na 100 stepeni, dok ne budu potpuno suvi.

Izmrve se na prah u avanu. Dodaje se 300 g šećera i smesa se ponovo mrvi u avanu. Ova smesa se sipa u veliku flašu i preliva votkom.

Priprema se sirup od 200 ml voda i preostalog šećera, koji se kuva na tihoj vatri dok se šećer potpuno ne rastopi, i nakon toga još 10 minuta na smanjenoj ringli.

Nakon tri dana votka iz flaše se procedi i pomeša sa šećernim sirupom.

Liker se rasporedi u flaše i ostavlja na 2 mesecana tamnom i hladnom mestu. Nakon toga može da se konzumira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: