Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Baklava»Turska baklava od gotovih kora

Turska baklava od gotovih kora

Dimitar QnkovDimitar Qnkov
Početnik
132
Turska baklava od gotovih kora1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Poznata i voljena turska baklava brzo i lako može da se spremi i sa gotovim korama i opet će biti toliko ukusna, želite li da se kladimo"

Potrebni sastojci

  • kore - 1 pakovanje za baklavu
  • orasi - 300 g, mleveni
  • maslac - 250 g
  • ulje - veoma malo
  • šećer - 600 g
  • voda - 400 ml
  • limun - 1 kriška
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite maslac i dodajte veoma malo ulja. Izaberite odgovarajuću posudu. Sipajte 2 kašike masnoće na sve tri kore.

Samleveni orasi se stavljaju na 1/2 pakovanja kora, eto zašto je potrebno da prethodno prebrojite koliko je listova.

Nakon što poređate baklavu isecite je na rombove. Stavite je da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Sirup se priprema od 600 g šećera i 400 ml vode.

Nakon što je sirup gotov, dodajete mu krišku limuna, da se ne ušećeri.

Preporučuje se da se vreo sirup doda u ohlađenu baklavu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: