Paprikaš sa boranijom i svinjskim mesom

Jelena AndonovJelena AndonovPočetnik
29/05/2017
"Isproban recept iz riznice naukusnijih seoskih paprikaša - prijatno "
Priprema20 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 243
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • boranija - 1 tegla sterilizovane
  • paradajz - 150 - 200 g iz konzerve
  • aleva paprika - 1 kašika
  • brašno - 2 - 3 kašike, da se janija zgusne
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 kom.
  • paprika - 1/2 kom. crvene
* merne jedinice

Način pripreme

Meso prethodno kuvati oko 40 minuta. Luk, šargarepu i papriku sitno naseckati, upržiti u posebnoj posudi sa malo ulja, i u njih dodati skuvano meso.

Naliti bujon iz mesa i kada jelo provri, dodati paradajz i alevu papriku.

Jelo kuvati još 20 minuta i nakon toga dodati brašno, rastvoreno u melo vode, a na kraju dodati i so i ostale začine.

Kuvati još 10-15 minuta na tihoj vatri, uz neprestano mešanje.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar