Zec sa povrćem i vinom u đuvečari
Заек в гювеч
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Zečetina»Đuveč»Zec sa povrćem i vinom u đuvečari

Zec sa povrćem i vinom u đuvečari

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
531403294
Zec sa povrćem i vinom u đuvečari
31/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
5
"Da li znate kako da pripremite ukusnog i sočnog zeca, punog mirisa? Pogledajte ovde"

Potrebni sastojci

  • zečetina - 1 zec
  • luk - 3 glavice
  • krompir - 4 - 5 komada
  • šargarepa - 3 komada
  • vino - 2 šolje belo ili crno
  • paradajz pire - 300 ml
  • so
  • biber
  • piment - nekoliko zrna
  • lovorov list
  • aleva paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite zeca na porcije. Stavite ga u đuvečaru i prelijte 1 čašom vode i pospite delom začina. Ostavite da odstoji 1 sat tako.

Nakon toga dodajte očišćen i sitno iseckan luk, cele čenove belog luka, šargarepu, pečurke i krompir. Ponovo dodajte začine, poređajte lovorov list.

Pomešajte parajdajz pire sa drugom čašom vina i prelijte zeca. Stavite poklopac i stavite da se peče oko 2 sata u umerenoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: