Pohovane tikvice

31/05/2017
"Pohovane tikvice sa kiselim mlekom i belim lukom, mnogo belog luka, zato što su tako ukusnije "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 237
  • Pregledi tokom meseca58
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 - 3 komada
  • jaja - 3 komada
  • pivo - 1 šolja
  • brašno - dok se ne dobije gustina boze
  • so
  • biber
  • za sos
  • majonez - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1 šolja (3 procenta mlečne masti)
  • kari - 1 kašičica - po želji
  • mirođija - sveže iseckana
  • beli luk - 2 - 3 čena izgnječen
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite očišćene i osušene tikvice na deblje krugove. Dobro umutite jaja sa 2 prstohvata soli, malo bibera, nakon toga uz neprestano mešanje dodajte pivo i brašno, da se dobije retka kaša.

Ugrejte mast u tiganju, uvaljajte svaku tikvicu u smesu za pohovanje i stavite da se prže dok ne dobiju zlatnu boju. Pohovane tikvice ocedite preko rešetke.

Za sos umutite majonet sa kiselim mlekom, izgnječenim belim lukom i po želji iseckanom mirođijom. Servirajte porciju tivkica sa sosom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar