Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za meso»Kineski slatko-kiseli sos

Kineski slatko-kiseli sos

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Kineski slatko-kiseli sos1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Kuvanje
15 min.
Ukupno
15 min.
"Obožavaoci kineskog slatko-kiselog sosa znaju koliko je on važan začin, da jelo dobije završan izlged i ukus. Odgovara kao dodatak mesima, posebno pohovanim, jelima sa pirinčem, šapgetama, čak i ribi"

Potrebni sastojci

  • sirće - 200 ml, vinsko
  • šećer - 200 g
  • so - 1 supena kašika
  • kečap - 100 g
  • skrob - običan
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte tiganj na ringli i sipajte sirće, nakon toga dodajte šećer. Mešajte dok se šećer ne rastvori. Nakon toga dodajte so i kečap uz neprestano mešanje.

Nakraju dodajte rastvoren skrob i mešajte dok ne provri.

Ovako pripremljen sos odgovara za mesa i pohovana jela.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: