Kineski slatko-kiseli sos

31/05/2017
"Obožavaoci kineskog slatko-kiselog sosa znaju koliko je on važan začin, da jelo dobije završan izlged i ukus. Odgovara kao dodatak mesima, posebno pohovanim, jelima sa pirinčem, šapgetama, čak i ribi"
Kuvanje15 min.
Ukupno15 min.
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano10 221
  • Pregledi tokom meseca155
  • Pregledi tokom sedmice117
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • sirće - 200 ml, vinsko
  • šećer - 200 g
  • so - 1 supena kašika
  • kečap - 100 g
  • skrob - običan
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte tiganj na ringli i sipajte sirće, nakon toga dodajte šećer. Mešajte dok se šećer ne rastvori. Nakon toga dodajte so i kečap uz neprestano mešanje.

Nakraju dodajte rastvoren skrob i mešajte dok ne provri.

Ovako pripremljen sos odgovara za mesa i pohovana jela.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar