Pileći rolat

KameliaKamelia
Početnik
1
Pileći rolat2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Neverovatan pileći rolat s ukusnim nadevom. Veoma fino, ukusno i lepo servirano"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 4 velika filea (polovine)
  • belo vino - oko 3/4 šolje suvog belog vina
  • sok od limuna - 2 kašike
  • beli luk - 2 čena
  • dižonski senf - 2 kašičice
  • med - 1 kašičica (ili šećer)
  • maslinovo ulje - 1 kašika (ili ulje)
  • biber
  • so
  • slanina - 8 listića ili šunka
  • kiseli krastavčići - na sitne kockice
  • kukuruz - iz konzerve ili skuvan
  • pečurke - 50 g konzervisane ili dinstane, isečene na sitno
  • peršun - sitno iseckan
  • bosiljak - svež (ili suv)
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite filee po sredini kao list i istucajte čekićem za meso. Pomešajte sok od limuna, beli luk, senf, med, so i biber, smesom namažite filete (s obe strane). Ostavite da se mariniraju dvadesetak minuta.

Pomešajte iseckane na stino pečurke, krastavčiće, biber, kukuruz, peršun i bosiljak. Promešajte i začinite solju i biberom.

Na pileći file stavite 2 lista slanine (ili šunke), deo smese od povrća i uvijte u rolat. Zatvorite čačkalicama ili vežite belim koncem.

Zapržite rolate dok ne pobele (sa svih strana) u prethodno zagrejanom maslinovom ulju (ulju). Poređajte u vatrostalnu posudu, prelijte vinom, zatvorite posudu i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: