Pasulj paprikaš

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Pasulj paprikaš
Fotografije: Tanya Arabadjiiska
1 / 13
02/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Skuvaj40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
"Klasika u kuhinji koja ne stari!"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 200 - 300 g
  • luk - 1 veća glavica
  • beli luk - 1 glavica
  • crvene paprike - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz sos - 200 ml
  • nana - 1 kašičica
  • selen - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • masnoća - 50 ml, biljna
  • so
  • soda - 1 kašičica, bikarbona
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj se natopi uveče u hladnoj vodi. Drugog dana se stavi u običnu šerpu s 1 kašičicom sode bikarbone da provri.

Nakon što vri pet minuta promeni se voda i prebaci u ekspres lonac. Dodaju se svi ostali sastojci - povrće isečeno na sitno, začini i so.

Lonac se zatvri i stavi se na stepen 1 za kuvana jela. Kuva se 25 minuta i skine se s ringle. Nakon 10 minuta se otvori poklopac (nakon što je spao poklopac i pritisak se oslobodio).

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: