Način pripreme
Operite i očistite povrće. Stavite u secka (bez paradajza) i sameljite sitno. U ekspres lonac stavite 2-3 supene kašike masnoće.
Dodajte povrće i pržite 5-6 minuta. Stavite paradaj, sitno iseckan i sačekajte nekoliko minuta. Dodajte paradajz, sipajte vodu, stavite začine i zatvorite ekspres lonac.
Sačekajte da se podigne para i merite 30-40 minuta. Nakon što istekne navedeno vreme, sklonite lonac sa vatre i otvorite deo da izađe para. Čim prestane da izlazi, otvorite poklopcac.
U tiganju ili kaseroli propržite brašno zajedno sa alevom paprikom. Sipajte zapršku u pasulj. Vratite šerpu na vatru i nemojte zatvarati poklopac, ostavite tako da vri 2-3 minuta. Isključite i servirajte.
Drugačije sorte pasulja drugačije provru, ako vam se čini da je živ, zatvorite šerpu i kuvajte još 10 minuta.