Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Čorbast pasulj»Pasulj paprikaš u ekspres loncu

Pasulj paprikaš u ekspres loncu

Pasulj paprikaš u ekspres loncu
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Nije potrebno da kuvate satima - vadite šerpu i pasulj je bliži nego što ste mislili"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 200 g
  • luk - 1 komad
  • paprike - 1/2 komada, crvena
  • paprike - 1/2 komada, zelena
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • celer - 1 struk
  • so
  • biber
  • čubar
  • nana
  • selen
  • za zapršku
  • brašno - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite povrće. Stavite u secka (bez paradajza) i sameljite sitno. U ekspres lonac stavite 2-3 supene kašike masnoće.

Dodajte povrće i pržite 5-6 minuta. Stavite paradaj, sitno iseckan i sačekajte nekoliko minuta. Dodajte paradajz, sipajte vodu, stavite začine i zatvorite ekspres lonac.

Sačekajte da se podigne para i merite 30-40 minuta. Nakon što istekne navedeno vreme, sklonite lonac sa vatre i otvorite deo da izađe para. Čim prestane da izlazi, otvorite poklopcac.

U tiganju ili kaseroli propržite brašno zajedno sa alevom paprikom. Sipajte zapršku u pasulj. Vratite šerpu na vatru i nemojte zatvarati poklopac, ostavite tako da vri 2-3 minuta. Isključite i servirajte.

Drugačije sorte pasulja drugačije provru, ako vam se čini da je živ, zatvorite šerpu i kuvajte još 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: