Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Ćufte sa frikase sosom

Ćufte sa frikase sosom

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Ćufte sa frikase sosom
Fotografije: Vanya Georgieva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
6
"Ko ne voli ovakve ćufte? Ko ih nije probao? Evo i našeg isprobanog recepta!"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 700 g mešanog
  • pirinač - 120 g
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 2 kom.
  • jaja - 4 kom.
  • peršun - 1 vezica
  • brašno - 3 kašike
  • kiselo mleko - 300 g
  • maslac - 120 g
  • celer - 1 glavica
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • biber
  • limun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso sjedniti sa narendanom glavicom luka, 2 jaja, pirinčem, peršunom i biberom. Od smese napraviti ćufte. U 1.3 l posoljene vode staviti celer, šargarepu i preostalu glavicu luka da se kuvaju dok ne omekšaju.

Dobijen povrtni bujon procediti, staviti u njega 1/4 količine maslaca, pa, čim maslac omekša, staviti ćufte i kuvati dok pirinač ne omekša. Izvaditi ćufte u posudu.

Posebno upržiti u delu maslaca brašno, rastvoriti ga proceđenim bujonom. Umutiti 2 jaja sa kiselim mlekom i dodati ga postepeno u sos.

Ostaviti da vri, sipati u njega ćufte, a odozgo preliti sa preostalim rastopljenim maslacem, obojenim alevom paprikom. Frikase servirati sa kriškama limuna.

Evo i klasičnog recepta za frikase.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: