Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Kurban-čorba»Klasična Kurban-čorba

Klasična Kurban-čorba

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Klasična Kurban-čorba2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
10
"Danas ćemo vam predstaviti recept za klasičnu kurban čorbu, koja iako se priprema retko, je izuzetno popularna u bugarskoj tradiciji i ima zasluženo mesto na našoj trpezi"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 kg
  • jagnjeće iznutrice - 250 g
  • luk - 1 - 2 glavice crnog luka
  • ljute papike - 3 - 4 komada
  • maslac - 70 g
  • jaja - 1 komad
  • peršun - 1 veza
  • so
  • nana - po ukusu
  • brašno
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite jagnjetinu na kockice, operite i osušite jagnjeće iznutrice, nakon toga iseckajte i njih.

U šerpi prelijte meso i iznutrice vrelom vodom i stavite da se kuvaju. Periodično skidajte penu koja se obrazuje.

Iseckajte luk i ljute paprike i dodajte ih u čorbu.

U tiganj stavite mast i malo ulja i propržite brašno, dok ne dobije zlatastu boju. Dodajte malo bujona, i dodajte u čorbu.

Ako je potrebno dodajte još vrele vode i ostavite da se kuva nekoliko minuta.

Zapržite kurban-čorbu umućenim jajetom. Skinite sa vatre, posipajte sitno iseckanom nanom i peršunom i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: