Krem supa od sočiva

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
20/05/2017
"Ko bi poverovao da obična supa od sočiva može da postane ovako fenomenalno ukusna. Da li je to zbog začina ili je od ljubavi, s kojom je pripremljena?"
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 102
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sočivo - 2 šolje crvenog ili običnog
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 kom.
  • paradajz - 2 kom.
  • krompir - 2 kom.
  • beli luk - 3 čena
  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • kumin - po ukusu, usitnjen
  • čubar - 1 kašičica
  • biber - mleveni, po ukusu
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće očistiti i naseći. Staviti luk, šargarepu, krompir i paradajz, pa sve skuvati dobro u oko 1.5 l vode, dodati maslinovo ulje.

Čim povrće omekša, dodati soli po ukusu i sočivo. Ostaviti da se kuva oko 15-20 minuta. Paralelno sa tim, kratko upržiti ustinjen beli luk i sjedniti ga sa kuminom i biberom, muskatnim oraščićem i čubrom.

Ovu aromatičnu smesu dodati u povrće u šerpi. Skinuti sa ringle i sve dobro pasirati. Probati da li je dovoljno slano, i, po potrebi, dodati još malo soli.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar