Krem supa od sočiva

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Krem supa od sočiva1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Ko bi poverovao da obična supa od sočiva može da postane ovako fenomenalno ukusna. Da li je to zbog začina ili je od ljubavi, s kojom je pripremljena?"

Potrebni sastojci

  • sočivo - 2 šolje crvenog ili običnog
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 kom.
  • paradajz - 2 kom.
  • krompir - 2 kom.
  • beli luk - 3 čena
  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • kumin - po ukusu, usitnjen
  • čubar - 1 kašičica
  • biber - mleveni, po ukusu
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće očistiti i naseći. Staviti luk, šargarepu, krompir i paradajz, pa sve skuvati dobro u oko 1.5 l vode, dodati maslinovo ulje.

Čim povrće omekša, dodati soli po ukusu i sočivo. Ostaviti da se kuva oko 15-20 minuta. Paralelno sa tim, kratko upržiti ustinjen beli luk i sjedniti ga sa kuminom i biberom, muskatnim oraščićem i čubrom.

Ovu aromatičnu smesu dodati u povrće u šerpi. Skinuti sa ringle i sve dobro pasirati. Probati da li je dovoljno slano, i, po potrebi, dodati još malo soli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: