Krem supa od sočiva

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
168
1
180
Krem supa od sočiva
20/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
"Ko bi poverovao da obična supa od sočiva može da postane ovako fenomenalno ukusna. Da li je to zbog začina ili je od ljubavi, s kojom je pripremljena?"

Potrebni sastojci

  • sočivo - 2 šolje crvenog ili običnog
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 kom.
  • paradajz - 2 kom.
  • krompir - 2 kom.
  • beli luk - 3 čena
  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • kumin - po ukusu, usitnjen
  • čubar - 1 kašičica
  • biber - mleveni, po ukusu
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće očistiti i naseći. Staviti luk, šargarepu, krompir i paradajz, pa sve skuvati dobro u oko 1.5 l vode, dodati maslinovo ulje.

Čim povrće omekša, dodati soli po ukusu i sočivo. Ostaviti da se kuva oko 15-20 minuta. Paralelno sa tim, kratko upržiti ustinjen beli luk i sjedniti ga sa kuminom i biberom, muskatnim oraščićem i čubrom.

Ovu aromatičnu smesu dodati u povrće u šerpi. Skinuti sa ringle i sve dobro pasirati. Probati da li je dovoljno slano, i, po potrebi, dodati još malo soli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: