Način pripreme
Isecite slaninu na kockice, izdvojte 50 g, a ostatak zapecite u tiganju s nelepljivim dnom dok ne dobije braon boju, stavite na kuhinjski ubrus, da upije suvišnu masnoću.
Isecite hleb na male kocke i stavite ga u duboku posudu. Odvojeno umutite jaja viljuškom, dodajte sveže mleko, biber po ukusu i so, promešajte.
Prelijte kocke hleba smesom i blago promešajte.
Narendajte kačkavalj na rende i dodajte dve trećine u smesu sa ispečenom slaninom i ponovo blago promešajte. Ostavite da tako odstoji dok se zagreje rerna koju uključujete na 200 stepeni.
Namažite okrugli kalup za tortu maslacem, sipajte smesu u njega i pospite odvojenom slaninom i narendanim kačkavaljem. Pokrijte kalup alu folijom i stavite u zagrejanu rernu, a nakon 30 minuta pečenja sklonite foliju u zapecite dok ne dobije prijatnu preplanulu boju.
Isecite slanu tortu i servirajte toplo.
Komentari