Način pripreme
Rerna 200-220 stepeni; pravougaona posuda za pečenje s aluminijumskom folijom.
U posudi se promeša mleveno meso sa jajima, solju, biberom belim lukom u prahu. U posudu sa širokom aluminijumjskom folijom se sipa mleveno meso i s dve špatule se oformi u pravougaonik.
Odozgo se naređaju listovi šunke, preko nje se ređaju kriške sira i odozgo se poređa spanać, koji prethodno nije dinstan.
Pomoću folije se zavije u rolat. Na drugu aluminijumsku foliju se poređaju čvrsto kriške slanine. Na njih se stavi rolat od mlevenog mesa i opet se uz pomoć folije uvije u rolat.
Tako se postavi u posudu i peče se na 200 stepeni oko 25 minuta. Nakon toga se odvija folija i zapeče se na roštilju ili na 270-300 stepeni do zlataste boje i hrskave slanine.
Izvadi se, ostavi se oko 10 minuta i razvija se. Servirju se isečene kriške rolata s garnirungom od pečenih mladih krompirića.