Način pripreme
Uz pomoć oštrog noža nasecite krompir na tanke listiće, a luk na kolutove. Ugrejte 2 kašike ulja u dubokom tiganju i dodajte krompir i luk. Upržite ih na laganoj vatri oko 20 minuta, dok krompir ne postane hrskav uz povremeno mešanje, da se ne zalepi.
U velikoj posudi umutite jaja sa biberom i solju. Kada se krompir i luk ohlade, prelijte ih jajima.
Očistite tiganj ubrusom, stavite preostalo ulje i dodajte smesu sa krompirom. Pržite oko 5-8 minuta, a povremeno podignite krajeve tortilje špatulom. Protresite tiganj s vremena na vreme, kako se jelo ne bi zalepilo za dno.
Okrenite tortilju pažljivo uz pomoć tanjira i zapržite je sa druge strane još 2-3 minuta, dok ne dobije zlatnu boju sa obe strane. Nasecite je i poslužite je hladnu ili toplu, tako što je ukrasite peršunom i paradajzom.