Tortilja od krompira

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
16921
Tortilja od krompira
Fotografije: Anonymous
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
6
"U borbu za naše srce uključila se i ova tortilja, koja nas osvaja i ukusom i aromom"

Potrebni sastojci

  • krompir - 450 g
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 3 kašike
  • jaja - 4 komada
  • so
  • biber
  • peršun
  • paradajz - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Uz pomoć oštrog noža nasecite krompir na tanke listiće, a luk na kolutove. Ugrejte 2 kašike ulja u dubokom tiganju i dodajte krompir i luk. Upržite ih na laganoj vatri oko 20 minuta, dok krompir ne postane hrskav uz povremeno mešanje, da se ne zalepi.

U velikoj posudi umutite jaja sa biberom i solju. Kada se krompir i luk ohlade, prelijte ih jajima.

Očistite tiganj ubrusom, stavite preostalo ulje i dodajte smesu sa krompirom. Pržite oko 5-8 minuta, a povremeno podignite krajeve tortilje špatulom. Protresite tiganj s vremena na vreme, kako se jelo ne bi zalepilo za dno.

Okrenite tortilju pažljivo uz pomoć tanjira i zapržite je sa druge strane još 2-3 minuta, dok ne dobije zlatnu boju sa obe strane. Nasecite je i poslužite je hladnu ili toplu, tako što je ukrasite peršunom i paradajzom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: