Domaće milibrot kiflice

23/05/2017
"Svi vole domaće kiflice, ali ne zna svako da ih pripremi. Zato vam danas predstavljamo savršen domaći recept"
Priprema35 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno60 min.
Porcije30
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 234
  • Pregledi tokom meseca100
  • Pregledi tokom desmice72
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • jaja - 5 - 6 komada
  • sveže mleko - 1 šolja
  • kvasac - 30 g
  • marmelada - 300 g
  • ulje - 1 nepuna kafena šolja
  • šećer - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u mlakom mleku, dodajte u ostale sastojke /bez marmelade/ i zamesite srednje tvrdo testo, koje treba da odstoji na toplom, da nadođe.

Kad nadođe, razvucite testo na kore debljine oko 5 mm i prečnika 20 cm. Svaku koru isecite na 8 jednakih delova. Dobijene komade namažite marmeladom i uvijte u kiflice, od šire ka užoj strani.

Kad nadođu, namažite ih žumancem, pospite šećerom i poređajte u prethodno namazan i brašnom posut pleh. Stavite pleh u hladnu rernu i pecite kiflice dok ne porumene, u umerenoj temperaturi.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti