Sutlijaš sa bulgurom

24/05/2017
"Kad smo bili deca obožavali smo sutlijaš, ali nismo ni pretpostavljali da se najukusniji sutlijaš pravi sa bulgurom "
Priprema10 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno60 min.
Porcije9
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano547
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bulgur - 1 šolja
  • sveže mleko - 500 ml
  • voda - 3 šolje
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 56 supenih kašika
  • vanila - 1 paket
  • maslac - 30 g
  • cimet - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite bulgur i ocedite ga.

U šerpi ugrejte vodu sa solju i dodajte bulgur u nju. Zaklopite šerpu i ostavite da vri 30 minuta, dok ne upije vodu.

Dodajte šećer, mleko i maslac. Stavite da vri još 20 minuta i mešajte s vremena na vreme.

Skinite sa vatre i dodajte vanilu, promešajte i vratite poklopac.

Ostavite da se ohladi i sipajte u odgovarajuće posude i pospite cimetom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti