Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pržena svinjetina»Svinjsko meso sa lukom i paradajzom

Svinjsko meso sa lukom i paradajzom

Diddy PortarskaDiddy Portarska
Pomoćnik kuvara
4212175
Svinjsko meso sa lukom i paradajzom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Dovoljno je da ima svinjskog mesa, pa čak i da ga ima više, a luk i paradajz ćemo nekako preživeti"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg, nasečenog na komadiće
  • luk - 1 kg
  • paradajz - 400 g
  • kumin
  • biber
  • so
  • majoran
* merne jedinice

Način pripreme

Meso začiniti začinima (so, biber, majoran, kumin). Nakon toga, meso staviti u tiganj i upržiti ga.

U međuvremenu oljuštiti luk. Naseći ga na polumesece. Kada meso bude gotovo, dodati luk u tiganj.

Sačekati da luk i meso omekšaju i dobiju hrskavu koru.

Nakon toga dodati paradajz u tiganj, pa sačekati da provri.

Tiganj ostaviti na ringli, dok se paradajz u potpunosti ne zgusne.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: