Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Dinstana Svinjetina»Svinjsko meso sa mlekom i lukom

Svinjsko meso sa mlekom i lukom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221354k101
Svinjsko meso sa mlekom i lukom
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 3
15/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"I krhkog mesa će biti i aromatičnog sosa - šta je više potrebno čoveku"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg, krhko
  • luk - 3 glavice
  • sveže mleko - 1 šolja
  • brašno - 3 kašike
  • ulje
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo meso i isečemo na tanke kriške debljine 1 cm. Istucamo parčiće, uvaljamo ih u brašno i ispržimo u masnoći, dok se malo ne saviju. Izvadimo iz masnoće i stavljamo u posudu sa poklopcem.

U masnoću od prženja stavljamo da se izdinsta isečen luk dok ne omekša. Kada je luk gotov, vraćamo meso u masnoću sa likom i sve dinstamo.

Dodajemo sveže mleko i 2-3 kašike brašna rastvorenog sa malo vode u kašicu. Kuvamo sos dok se ne zgusne. Serviramo sa kuvanim krompirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: