Način pripreme
Pakovanje kora podelite na dva dela. U posudi umutite jaja, dodajte kiselo mleko sa rastvorenom sodom, 3 kašike ulja, kiselu vodu i so po ukusu.
Uzmite jednu koru i poprskajte je uljem, stavite preko drugu koru, poprskajte uljem i stavite smrvljeni sir. Preko stavite još jednu koru sa uljem, pa koru sa uljem i sirom i na taj način potrošite polovinu kora.
Sve kore zajedno umotajte u rolat i nasecite rolat na komade debljine 3 cm.
U nauljeni pleh poređajte kriške sa razrezima na gore jednu do druge. Na isti način obradite i drugu polovinu kora. Kašikom ih prelijte pripremljenom smesom od jaja i kiselog mleka, a preko svake ruže stavite komadić maslaca.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni do zlatne boje. Malo pred kraj pečenja izvadite ruže i pospite ih narendanim kačkavaljem. Vratite na 5 minuta u rernu sa uključenim gornjim grejačem, da se kačkavalj istopi i servirajte dok su tople.