Način pripreme
Od navedenih proizvoda umesite meko testo za tart, a maslac i jaja treba da budu na sobnoj temperaturi. Testo ne treba previše mesiti da ne postane žilavo. Ostavite testo da se hladi u frižideru oko 30-40 minuta.
Za to vreme pripremite krem. Da biste to uradili, umutite jaja sa šećerom, dodajte vanilu, skrob i malo mleka. Preostalo mleko stavite u šerpu na šporet dok se ne zagreje. U tankom mlazu dodajte smesu od jaja i mešajte dok se ne dobije homogena smesa. Neprestano mešajući, sačekajte da se krem zgusne. Sklonite sa vatre i dobro pokrijte prozirnom folijom.
Kada se krem ohladi, sastavite voćni tart. Razvaljajte 2/3 testa i stavite u nauljeni kalup za paj/tart. Čvrsto pritisnite testo na zidove i napravite rupe u podlozi da se ne diže pri pečenju.
Odozgo stavite džem i premažite kremom.
Zatvorite tankom korom od preostalog testa i pritisnite ivice. Od ostataka možemo napraviti neki ukras ili ga tako ostaviti.
Pre nego što ga stavite u rernu, viljuškom napravite rupice na gornjoj kori da se tokom pečenja izvuče malo vlage. Pecite na 180 stepeni oko 35 minuta.
Nakon što se voćni kolač ohladi pospite šećerom u prahu i poslužite.
Možete poslužiti i malo topli voćni tart sa slatkim kremom i višnjama uz kuglicu sladoleda.