Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Krompir paprikaš sa pilećim mesom

Krompir paprikaš sa pilećim mesom

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Krompir paprikaš sa pilećim mesom
Fotografije: Albena Asenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Spremili ste kompir paprikaš sa piletinom? Primate li goste?"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - oko 1 kg, bez kostiju
  • krompir - 500 g
  • luk - 3 - 4 glavice
  • ulje - 1 šolja
  • paradajz - 4 - 5 komada
  • so
  • biber - mleven i u zrnu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ljute paprike - 1 - 2 ljute (po želji)
  • brašno - 1 supena kašika
  • peršun - za servis
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso bez kostiju na komadiće, a oljušteni krompir na kockice. Stavite piletinu da se proprži u ulju, zajedno sa lukom, isečenim na tanke kriške. Posolite, pospite alevom paprikom i dodajte 4-5 oljuštenih i izrendanih paradajza.

Sipajte čašu vrele vode i dodajte krompir. Ostavite jelo da vri na umerenoj vatri i nakon toga dodajte biber u zrnu i po želji 1-2 ljute paprike. Ako je potrebno, sipajte još malo vrele vode. Ostavite da se krčka, i ako je potrebno dolijte još vode.

Kad krompir i meso potpuno omekšaju, pomešajte brašno sa malo vode i dodajte u krompir paprikaš sa pilećim mesom. Kuvajte još nekoliko minuta i skinite sa vatre.

Krompir paprikaš sa pilećim mesom servirajte sa iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: