Džem od jagoda

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79803
21/06/2017
"Ako mislite da je ovo obično slatko od jagoda, varate se Evo zašto"
Priprema60 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno110 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 058
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jagode - 3 kg
  • sok od ribizle - 2 šolje, sveže isceđen i proceđen
  • šećer - 3 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite i očistite jagode. Poređajte ih na krpu da se osuše.

Veće prepolovite, a male jagode ostavite cele. U odogvarajućoj posudi ih pospite šećerom i razdrmajte posudu tako da se uvalja svaka jagoda.

Prelijte ih sveže oceđenim i proceđenim sokom od ribizli. Ostavite da odstoji jedan dan.

Sledećeg dana ih stavite da se kuvaju dok se ne zgusne sirup. Zgusnuti džem od jagoda sipajte u ugrejane suve teglice. Odmah ih zatvorite i okrenite poklopcima na dole.

Drugi način za čuvanje je da ostavite sipan džem da se ohladi bez zatvaranja poklopcima.

Čim se ohladi, zavežite grla tegli pergamentom, potopljenim s jedne strane u rum. Tako zatvorene tegle čuvajte na hladnom mestu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar