Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Džem»Džem od jagoda

Džem od jagoda

EfrosiaEfrosia
Džedaj
51715211200
Džem od jagoda
Fotografije: Adriyana - Adi
2 / 3
21/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
110 min.
"Ako mislite da je ovo obično slatko od jagoda, varate se Evo zašto"

Potrebni sastojci

  • jagode - 3 kg
  • sok od ribizle - 2 šolje, sveže isceđen i proceđen
  • šećer - 3 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite i očistite jagode. Poređajte ih na krpu da se osuše.

Veće prepolovite, a male jagode ostavite cele. U odogvarajućoj posudi ih pospite šećerom i razdrmajte posudu tako da se uvalja svaka jagoda.

Prelijte ih sveže oceđenim i proceđenim sokom od ribizli. Ostavite da odstoji jedan dan.

Sledećeg dana ih stavite da se kuvaju dok se ne zgusne sirup. Zgusnuti džem od jagoda sipajte u ugrejane suve teglice. Odmah ih zatvorite i okrenite poklopcima na dole.

Drugi način za čuvanje je da ostavite sipan džem da se ohladi bez zatvaranja poklopcima.

Čim se ohladi, zavežite grla tegli pergamentom, potopljenim s jedne strane u rum. Tako zatvorene tegle čuvajte na hladnom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti