Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Đuveč»Pile na baštovanski način u đuvečari

Pile na baštovanski način u đuvečari

magi yordanovamagi yordanova
Početnik
33132
Pile na baštovanski način u đuvečari
Fotografije: Monika Ivanova
5 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Vreme je za još jedan majstorski recept. Treba mu vremena, ali ukus je neverovatan i svima će se svideti. Ovakvi dobri i ukusni recepti su pravi biseri naše kolekcije"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad
  • krompir - 4 komada
  • boranija - 200 g
  • grašak - 150 g
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 2 komada
  • luk - 2 komada
  • paradajz - 1 komad
  • pileći bujon - 1 kocka
  • aleva paprika - 2 kašike
  • ulje
  • peršun
  • so - 1 kašika
  • biber
  • brašno - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pile isecite na veće komade, pa ih uvaljajte u smesu koju ste napravili od brašna, soli, aleve paprike i 200 ml vode.

Meso poređajte u đuvečaru. Sipajte šolju rastvorenog pilećeg bujona i meso pecite sat vremena na 200 stepeni.

Nakon toga dodajte očišćeno i oprano povrće. Ako ima potrebe, sipajte još bujona.

Pecite jelo još 30-40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: