Domaći sladoled od pavlake

25/06/2017
"I eto zašto u pravom sladoledu sa pavlakom nema jaja ... "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 704
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4.5 od 5

Potrebni sastojci

  • kondenzovano mleko - 400 ml, zaslađeno
  • pavlaka - 400 ml 30%
  • vanila - 1 štapić
  • pomorandžina kora - rendana, po želji
* merne jedinice
Mlečni Sladoled

Način pripreme

Prepolovite štapič od vanile i sastružite semenke. Dodajte ih posudu sa pavlakom i kondenzovanim mlekom.

Počnite da mutite mikserom, dok se ne dobiju mehani vrhovi.

Po želji možete dodati rendanu koru pomoranže, orašaste plodove ili sušeno voće.

Prebacite smesu u odgovarajuću posudu sa poklopcem. Stavite u komoru frižidera da se zamrzne. Nakon jednog sata možete ponovo umutiti smesu i vratiti u zamrzivač.

Izvadite sladolet iz zamrzivača i stavite 20-30 minuta u vrižider pre serviranja.

Po želji možete preliti topingom po želji.

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar