Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pržene tikvice»Pržene tikvice sa kiselim mlekom

Pržene tikvice sa kiselim mlekom

Potrebitel#165089Potrebitel#165089
Početnik
114
Pržene tikvice sa kiselim mlekom
Fotografije: Albena Asenova
2 / 11
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Kad bi postojalo takmičenje za najomiljeniji letnji recept - ovaj bi definitivno bio među našim favoritima"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada, srednje veličine
  • brašno - 100 g
  • ulje - 100 ml
  • kiselo mleko - 600 g
  • mirođija - 1/2 veze
  • beli luk - 2 čena
  • so - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice operite, isecite na kolutiće i udobro uvaljajte u brašno. pržite ih u vrućem ulju, u kom ste prethodno stavili prstohvat soli. Ispržene tikvice stavite na ubrus, da se višak masti upije.

Kiselo mleko umutite i dodajte mu sitno iseckanu mirođiju i isitnjene čenove belog luka.

jelo poslužite hladno, a možete ih tikvice poslužiti na dva načina - mogu biti prelivene sosom ili da se posluže sa sosom.

Umesto sveže mirođije možete uzeti i onu iz tegle, a takođe može i beli luk iz tegle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: