Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Domaća gozba sa ćufticama

Domaća gozba sa ćufticama

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Domaća gozba sa ćufticama
Fotografije: Sia Ribagina
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Ako ima ko da nam spremi, ručaćemo po dva puta"

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 komada
  • luk - 4 glavice
  • beli luk - 1 čen
  • paradajz - 400 g, konzerva
  • šargarapa - 1 komad, velika
  • lovorov list - 1 komad
  • šećer - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica, dimljena
  • ljuta paprika - 1 kašičica
  • majčina dušica - 2 struka
  • peršun - za posipanje
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • Za ćuftiće
  • mleveno meso - 500 g, mešano
  • pirinač - 50 g
  • luk - 1 glavica, crni
  • so
  • biber
  • peršun - 3 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite smesu za ćuftice, stavljajući u posudu mleveno meso i začine. Isecite luk na sitno i operite pirinač. Stavite ih u posudu i pomešajte sve rukom u homogenu smesu.

Formirajte okrugle ćuftiće približno jednake veliče ne i stavite u podmazanu posudu za pečenje.

Očistite luk, šargarepu i krompir. Isecite ih na krupne parčiće i stavite ih u posudu oko ćuftica.

Sipajte 350 ml vode ili bujona od povrća, začinite solju i biberom i promešajte. Uključite rernu i zapecite 25 minuta na 180 stepeni.

U posudu stavite paradajz, začine i šećer. Iseckajte čen belog luka na sitno i dodajte ga u posudu. Ljuta paprika je po želji, možete da je ne dodajete.

Kad proće vreme pečenja izvadite posudu, okrenite ćuftice da se zapeku i s druge strane i sipajte začinjen paradajz. Promešajte pažljivo i vratite ponovo u rernu. Pecite još 20 minuta dok ne bude gotovo. Na kraju pospite svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: