Način pripreme
Napravite smesu za ćuftice, stavljajući u posudu mleveno meso i začine. Isecite luk na sitno i operite pirinač. Stavite ih u posudu i pomešajte sve rukom u homogenu smesu.
Formirajte okrugle ćuftiće približno jednake veliče ne i stavite u podmazanu posudu za pečenje.
Očistite luk, šargarepu i krompir. Isecite ih na krupne parčiće i stavite ih u posudu oko ćuftica.
Sipajte 350 ml vode ili bujona od povrća, začinite solju i biberom i promešajte. Uključite rernu i zapecite 25 minuta na 180 stepeni.
U posudu stavite paradajz, začine i šećer. Iseckajte čen belog luka na sitno i dodajte ga u posudu. Ljuta paprika je po želji, možete da je ne dodajete.
Kad proće vreme pečenja izvadite posudu, okrenite ćuftice da se zapeku i s druge strane i sipajte začinjen paradajz. Promešajte pažljivo i vratite ponovo u rernu. Pecite još 20 minuta dok ne bude gotovo. Na kraju pospite svežim peršunom.