Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pečena Svinjetina»Aromatični svinjski file u rerni

Aromatični svinjski file u rerni

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141102k130
Aromatični svinjski file u rerni
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
28/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
85 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
4
"I sa slike uspevamo da osetimo aromu koja budi apetit... Obavezno da se jede u dobrom društvu sa čašom vina"

Potrebni sastojci

  • file - 600 g svinjskog mesa, komad
  • senf - 2 kašike
  • kumin - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • origano - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • pivo - 200 ml
  • maslac - 2 kašike
  • za glazuru
  • senf - 1 kašičica
  • med - 1 kašika
  • kečap - 1 kašika
  • za prilog
  • krompir - 400 g
  • bugarski luk - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite meso. Premažite ga dobro senfom. Promešajte sve namirnice i meso uvaljajte u njih. Ugrejte maslac u tiganju i meso zapecite po minut sa svake strane.

Prebacite meso u pleh i pokrijte ga folijom za pečenje. Pecite ga oko 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Nakon toga smanjite na 180.

Izvadite meso i premažie ga glazurom. Sipajte pivo i prethodno nasečeni krompir u pleh i ponovo stavite svinjski file sa folijom, pa sve zajedno pecite oko 40 minuta.

Skinite foliju i pecite još 15-20 minuta. Izvadite meso i ostavite ga da odmori oko 10-15 minuta. Nasecite ga na kriške, prelijte ga sosom od pečenja i poslužite sa krompirom, koji po želji pospite bugarskim lukom ili drugim začinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Je li ne ide baš ni malo soli?
15.10.2021 23:08