Pohovani svinjski file

10/01/2019
"Da bocnemo po jedan pohovani file uz pivo "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano546
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g, plećka
  • soja sos - 5 supenih kašika
  • biber - prstohvat
  • beli biber - prstohvat, u prahu
  • kukuruzno brašno - 1 šola
  • ulje
  • so
  • paradajz - 3 komada
  • mladi luk - 2 struka
  • zelene masline
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite plećku na tanke šnicle, izupajte ih malo, prvo pospite solju i biberom.

U posudu sipajte soja sos i beli biber, promešajte lepo sve šnicle i pokrijte folijom.

Ostavite da se začine bar jedan sat.

Ostavite da se začine bar oko jedan sat. Pripremite tiganj, sipajte ulje i u tanjir sipajte od kukuruznog brašna.

Svaku šniclu lepo uvaljajte u kukuruzno brašno i stavite da se prže.

Izvadite na ubrus i servirajte sa paradajzom i mladim lukom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar