Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Šnicle»Pohovani svinjski file

Pohovani svinjski file

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2314k249
Pohovani svinjski file
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
10/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Da bocnemo po jedan pohovani file uz pivo"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g, plećka
  • soja sos - 5 supenih kašika
  • biber - prstohvat
  • beli biber - prstohvat, u prahu
  • kukuruzno brašno - 1 šola
  • ulje
  • so
  • paradajz - 3 komada
  • mladi luk - 2 struka
  • zelene masline
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite plećku na tanke šnicle, izupajte ih malo, prvo pospite solju i biberom.

U posudu sipajte soja sos i beli biber, promešajte lepo sve šnicle i pokrijte folijom.

Ostavite da se začine bar jedan sat.

Ostavite da se začine bar oko jedan sat. Pripremite tiganj, sipajte ulje i u tanjir sipajte od kukuruznog brašna.

Svaku šniclu lepo uvaljajte u kukuruzno brašno i stavite da se prže.

Izvadite na ubrus i servirajte sa paradajzom i mladim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: