Svinjski file vreteno

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112631
Svinjski file vreteno1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ribići jedinstvenog ukusa sa bogatim nadevom"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1.5 kg (4 - 5 komada) ribić
  • slanina - 50 g
  • kačkavalj - 100 g
  • luk - 100 g
  • pečurke - 150 g
  • limun - 1 komad
  • maslac - 80 g
  • ulje - 50 ml
  • peršun - 1 veza
  • biber - 1/2 kašičice
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite ribiće od kožice i žilica. Po sredini svakog napravite prorez, pazite da ne iseče na dva dela. Istanjite meso uz pomoć drvenog čekića. Pospite sa obe strane solju i biberom.

Luk sitno isecite i dinstajte dok ne omekša. Kad omekša, dodaje sitno iseckane perčurke i slaninu. Pržite na kratko, nakon toga skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Dodajte kačkavalj, iseckan na kockice i polovinu peršuna. Začinite solju i biberom. Dobro promešajte. Stavite malo od smese u pripremljene filete. Uvijte u vreteno, tako da spoljašnja strana ribića ostane odozgo. Učvrstite čačkalicom za zube, obilno namažite maslacem i pecite na ugrejanom roštilju.

Sitno iseckajte preostali peršun i pomešajte sa preostalim maslacem. Serviraje svinjska vretena ukrašena sa kriškama limuna i komadićima maslaca sa peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: