Svinjski file vreteno

22/08/2017
"Ribići jedinstvenog ukusa sa bogatim nadevom"
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano820
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite ribiće od kožice i žilica. Po sredini svakog napravite prorez, pazite da ne iseče na dva dela. Istanjite meso uz pomoć drvenog čekića. Pospite sa obe strane solju i biberom.

Luk sitno isecite i dinstajte dok ne omekša. Kad omekša, dodaje sitno iseckane perčurke i slaninu. Pržite na kratko, nakon toga skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Dodajte kačkavalj, iseckan na kockice i polovinu peršuna. Začinite solju i biberom. Dobro promešajte. Stavite malo od smese u pripremljene filete. Uvijte u vreteno, tako da spoljašnja strana ribića ostane odozgo. Učvrstite čačkalicom za zube, obilno namažite maslacem i pecite na ugrejanom roštilju.

Sitno iseckajte preostali peršun i pomešajte sa preostalim maslacem. Serviraje svinjska vretena ukrašena sa kriškama limuna i komadićima maslaca sa peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar