Tulumbice

IsiIsi
Pomoćnik kuvara
661714810
Tulumbice
Fotografije: Todorka Spasova
2 / 7
29/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
"Ovaj recept nas seća na prošlost, kada smo u poslastičarama kupovali tulumbe i male boze za 10 dinara"

Potrebni sastojci

  • ulje - 1/2 šolje
  • voda - 1 šolja
  • so - prstohvat
  • brašno - 1 šolja
  • jaja - 4 kom.
  • ulje - za prženje
  • za sirup
  • voda - 3 šolje
  • šećer - 4 šolje
  • vanila - 1 tečna
* merne jedinice

Način pripreme

Za moje tulumbice sam napravila kuvano testo kao za eklere.

U šerpu staviti ulje, vodu i prstohvat soli, pa kada provri, sipati brašno, i mešati dok se ne dobije testo.

Ostaviti da se ohladi oko 10 minuta. Kada se ohladi, dodati jedno po jedno jaje.

Od dobijene kaše špricom oblikovati tulumbice u zagrejanom ulju.

Kada se isprže sa jedne strane, skoro sve se same okrećuna drugu stranu, ali ako se ne okrenu - okrenuti ih.

Vaditi ih rešetkastom kašikom, staviti ih u sirup, odmah ih izvaditi iz sirupa i ređati u tavu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#308162
Korisnik#308162
Podsecaju na detinjstvo
07.10.2022 22:50