Domaće pileće džigerice s lukom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
27/06/2017
"Pileće džigerice se raduju širokoj popularnosti i ljubavi u bugarskoj domaćoj kuhinji. Zato vam predlažemo jedan stari recept bez mane."
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano18 206
  • Pregledi tokom meseca791
  • Pregledi tokom sedmice348
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 1 paket
  • luk - 4 glavice
  • paradajz - 2 kašike, iz konzerve
  • sveže mleko - 50 ml
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 30 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće džigerice očistimo i operemo veoma dobro pod jakom tekućom hladnom vodom.

Prebacimo u posudu s poklopcem i dodamo sveže mleko. Ostavimo u frižideru bar dva sata. Nakon što ih izvadimo polivamo ih vrelom vodom. Nasečemo luk na polumesece.

U duboku šerpu stavimo ulje i dinstamo luk dok ne postane prozračan, nakon toga dodajemo alevu papriku. Dodajemo džigericu i ostavljamo da se prodinsta na srednjoj vatri 20 minuta.

Posle dodajemo paradajz iz konzerve i ostavimo tečnost da uvri 5 minuta. Začinjavamo solju i biberom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar