Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebarca sa krompirom

Svinjska rebarca sa krompirom

Svinjska rebarca sa krompirom
Fotografije: Mariela Hristova
7 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Gosti neće ustati od stola dok ne pojedu celu posudu sa svinjskim rebarcima i krompirom"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 500 g
  • krompir - 1 kg
  • univerzalni začin - za svinjsko meso
  • biber
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Začinite rebarca začinima i ostavite da upiju arome.

Oljuštite krompire i isecite ih na tanke kriške. Zagrejte rernu.

Namžite dno odgovarajuće posude za pečenje masnoćom, poređajte krompire, posolite ih solju i poređajte odozgo rebarca.

Tokom pečenja okrenite rebarca da se ispeku i sa druge strane.

Pecite dok ne porumene. Servirajte rebarca s garnirungom od krompira i odgovarajućom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: