Način pripreme
Poparimo teleće škembe u vreloj vodi na nekoliko minuta, nakon toga odmah sastružemo oštrim nožem sa unutrašnje strane. Nakon toga očistimo spoljašnju stranu, isprljana mesta operemo ili sastružemo nožem, zajedno sa kožicom.
Ponovo operemo škembe, stavimo ga u šerpu i prelivamo hladnom vodom. (Voda ne treba da bude podoljna i uvek treba da pokrije škembe). Za kuvanje škembeta je potrebno 30-60 minuta.
Oljuštimo i operemo luk i šargarepu i dodajemo ih cele pred kraj kuvanja, zajedno sa zrnima bibera. Nakon toga začinimo solju.
Kad se skuva potpuno, izvadimo škembe, isečemo g ana komade, a bujon provedimo u u njega dodajemo prorpženi maslac sa alevom paprikom. Odvojomo 1 šolju bujona i ostavljamo sa strane da se ohladi.
U posebnoj posudi pomešamo brašno sa svežim mlekom, dodajemo umućena žumanca i mešamo pažljivo.
Dobijenu smesu dodajemu u oceđen bujon i stavljamo na vatru da provdi, neprestano mešamo.
Sipamo preko iseckanog škembeta. Serviramo sa izgnječenim lukom, pomšanim sa sirćetom i ljutom tucanom paprikom.