Način pripreme
Natopite pasulj na nekoliko sati. Izbacite vodu natopljenog pasulja.
Sipajte svežu vodu i stavote pasulj da vri oko 5 minuta.
Promenite opet vodu. Ponovite još jednom proceduru.
U duboki ekspres lonac sipajte pasulj sa 4 litra vode.
Kuvajte pasulj 40-45 minuta. Kada se skuva posolite pasulj, ne ranije.
U dubog tiganj sipajte ulje, dodajte isečen luk, šargarepe, papriku i paradajz, posolite. Dinstajte oko 10 minuta.
Kada se pasulj skuva, dodajte izdinstano povrće sa nanom i čubrom, ljute paprike i kuvajte još 15 minuta.
Kako ste možda primetili ne koristim zapršku od aleve paprike jer ima povrće i to ga čini mnogo ukusnim.
Možete da povećate količinu svog povrća - bude još ukusniji.
Ovaj neverovatno ukusan recept za čorbu od pasulja moje majke pripremala je i moja baba, koja je kuvala pasulj u glinenom loncu.